Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-09@05:06:51 GMT

پرداخت وام ازدواج با شروط سنگین بانک ها

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۹۹۷۶

پرداخت وام ازدواج با شروط سنگین بانک ها

علی رغم صراحت بند «الف» تبصره 16 قانون بودجه 99 و اطلاعیه بانک مرکزی درباره شرایط ضامنین پرداخت وام قرض الحسنه ازدواج 50 میلیون تومانی، اکثر بانک ها شرایط سختگیرانه ای در این زمینه لحاظ می کنند.

 

به گزارش پول نیوز، مطابق بند «الف» تبصره 16 قانون بودجه 99، بانک‌ها موظف به پرداخت وام قرض‌الحسنه ازدواج 50 میلیون تومانی به متقاضیان با یک ضامن و سفته هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از رسانه ای شدن این موضوع که بسیاری از بانک ها برخلاف قانون بودجه 99 و بخشنامه بانک مرکزی، در زمینه تعداد ضامن ها و شرایط آنها، محدودیت های سختگیرانه ای دارند، بانک مرکزی با صدور اطلاعیه ای در تاریخ 23 خردادماه، مجددا بر پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج با یک ضامن و سفته تأکید کرد و شرایط زیر را به عنوان شرایط ضامن اعلام کرد:

الف- چنانچه زوجین در سامانه ازدواج هر دو یک بانک را انتخاب کرده باشند، ارائه یک ضامن معتبر، منوط به کفایت میزان حقوق دریافتی آن ضامن برای اقساط هر دو قرارداد زوجین امکان‌پذیر است.

ب- چنانچه متقاضی اخذ تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به همان بانک دریافت‌کننده یارانه خود مراجعه کرده باشد، مراتب در چارچوب بخشنامه‌های مربوط به اعطای تسهیلات به پشتوانه یارانه واریزی قابل اجراست.

پ- چنانچه متقاضی دریافت تسهیلات ازدواج، کارمند رسمی یا پیمانی دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهادها و موسسات عمومی (نظیر شهرداری و بنیاد، کمیته‌امداد، هلال‌احمر) باشد، ارائه گواهی تعهدکسر اقساط از سازمان مربوطه به همراه ارائه فیش حقوق و حکم کارگزینی منوط به آنکه مانده حقوق نامبرده کفایت کند، پذیرفته شده و نیازی به اخذ ضامن نیست.

ت- ضمانت یک نفر کارمند رسمی، پیمانی، بازنشسته دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهادها و موسسات عمومی (نظیر شهرداری و بنیاد، کمیته امداد، هلال احمر)، کارگر یا کارمند شرکت‌های تولیدی صنعتی بزرگ و فعال، با ارائه آخرین فیش حقوقی و حکم کارگزینی و … امکان پذیر می‌باشد.

ث- ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت اقتصادی دایر باشد.

ج- ضمانت‌یک نفر دارنده حساب جاری فعال و خوش حساب که به تأیید و تشخیص شعبه پرداخت‌کننده رسیده باشد.

چ- در مورد متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شود (ممهور به مهر شورا).

ح- سایر وثایق قابل قبول از جمله دریافت سفته، چک معتبر و سپرده‌های متقاضی و بستگان آنان

*شروط متفاوت بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج

براساس اطلاعیه بانک مرکزی، علاوه بر کارمندان رسمی و پیمانی دولت، کارمندان شرکت‌های معتبر صنعتی و همچنین کاسب ها هم می توانند ضامن دریافت وام قرض الحسنه ازدواج شوند. به علاوه، اگر دریافت کننده وام ازدواج، کارمند دولت یا برخی نهادها باشد، نیازی به ارائه ضامن برای دریافت این وام ندارد (بند «پ»). همچنین اگر ضامن حقوق مناسبی داشته باشد، امکان پرداخت وام ازدواج زوجین (100 میلیون تومان) صرفا با یک ضامن وجود دارد (بند «الف»).

با این وجود، تحقیقات میدانی نشان می دهد که اکثر بانک ها حاضر به اجرای این اطلاعیه بانک مرکزی هم نشدند و شرایط متفاوت و سخت‌گیرانه ای در زمینه پرداخت وام ازدواج دارند. براساس بررسی های مذکور، بانک‌های پارسیان، ملی، سپه، اقتصاد نوین، کشاورزی و ملت حاضر به پرداخت وام ازدواج صرفا با یک ضامن هستند اما ضامن مدنظر آنها، کارمند رسمی دولت با حقوق ماهیانه بالای ۵ میلیون تومان است.

همچنین اگر کسی بخواهد در بانک های کشاورزی و ملت، کسبه را به‌عنوان ضامن دوم معرفی کند، باید به شعب منتخب این بانک ها مراجعه کند. جالب اینجاست که در سامانه وام ازدواج بانک مرکزی، انتخاب شعب بانک ها با متقاضی وام نیست و در نتیجه، اگر فردی قصد دارد کسبه را به عنوان ضامن دوم در این بانک ها معرفی کند باید اینقدر درخواست دهد تا آن شعب خاص به وی معرفی شود! بعضی بانک ها هم شرایط عجیب تری داشتند مثلا بانک تجارت نه‌تنها فقط ضامن کارمند می‌خواهد بلکه متقاضی دریافت وام ازدواج نیز باید کارمند بوده و سفته ارائه دهد.

علاوه بر موارد مذکور، در برخی از بانک ها، شرایط ضامنین در شعب مختلف یک بانک متفاوت است و این موضوع کاملا به نظر رئیس شعبه بستگی دارد.

به صورت خلاصه، شرایط مدنظر بانک ها برای ضامنین پرداخت وام ازدواج به شرح زیر است:

الف- یک ضامن کارمند رسمی با حقوق بالای ۵ میلیون تومان به همراه سفته

ب- در صورتی که شرایط فوق امکانپذیر نبود، دو ضامن کارمند به همراه سفته یا یک ضامن کارمند و یک ضامن کسبه به همراه سفته (البته کارشناس بانک مقدار سرمایه (ارزش زمین، کارگاه یا مغازه‌ای که کاسب در آن کار می‌کند) ضامن کسبه را بررسی می کند)

با توجه به آنچه گفته شد، بانک ها برخلاف بند «ث» اطلاعیه بانک مرکزی، حاضر نیستند کسبه را به‌ عنوان تنها ضامن پذیرند. علاوه بر این، خبری از اعطای وام ازدواج بدون ضامن به شرط کارمند بودن دریافت کننده وام نیست (بند «پ» اطلاعیه بانک مرکزی). همچنین به نظر می رسد اگر بانک ها حاضر به اجرای بند «الف» اطلاعیه بانک مرکزی شوند (پرداخت وام ازدواج زوجین با یک ضامن)، صرفا در زمانی خواهد بود که دریافت کنندگان این وام، کارمندی با حقوق ماهیانه بالای ۱۰ میلیون تومان معرفی کنند.

با توجه به آنچه در این گزارش بیان شد، انتظار می رود بانک مرکزی هر چه سریعتر سکوت خود را بشکند و بر عملکرد بانک ها در پرداخت وام قرض الحسنه ازدواج به صورت جدی نظارت نماید. در غیراینصورت بسیاری از جوانان، امسال نخواهند توانست این وام را دریافت کنند و مشکلات اقتصادی شان برای شروع زندگی مشترک تشدید خواهد شد؛ موضوعی که تبعات اجتماعی و اقتصادی فراوانی برای کشور دارد.

 

منبع: فارس

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قرض الحسنه وام ازدواج وام ازدواج پول نیوز ضامن قرض الحسنه اقساط وام وام قرض الحسنه ازدواج اطلاعیه بانک مرکزی پرداخت وام ازدواج میلیون تومان ضمانت یک نفر ضامن کارمند کارمند رسمی یک ضامن بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۹۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند

 امتیاز ویژه‌ای که برخی از جوانان از آن برخودار هستند، حائز شرایط بودن برای دریافت یک وام ازدواج دیگر از صندوق بازنشستگی کشوری است.

به گزارش اقتصادآنلاین، صندوق بازنشستگی کشوری در سال‌های اخیر طی ۸ مرحله اقدام به پرداخت وام ازدواج به فرزندان بازنشستگان کرده است که در تازه‌ترین مرحله، مبلغ وام ازدواج فرزندان بازنشستگان به ۳۵ میلیون تومان رسیده است.

این وام شامل فرزندانی است که عقدنامه آنها در بازه زمانی اول فروردین ماه ۱۳۹۸ (۱۳۹۸/۱/۱) تاکنون ثبت شده و حداقل یک بار در درگاه خدمات الکترونیکی صندوق ثبت نام کرده‌اند.

شرایط دریافت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان

صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده که تسهیلات ازدواج صرفاً به ازدواج اولیه فرزند تعلق می‌گیرد و اگر فرزند بازنشسته برای بار دوم ازدواج کند وام ازدواج به او تعلق نمی‌گیرد و در صورتی که پدر و مادر هر دو مشترک صندوق باشند، صرفاً یک فقره تسهیلات به فرزندان ایشان پرداخت می‌شود.

اقساط وام ازدواج فرزندان بازنشسته‌های کشوری در سال جاری دقیقا ماهی یک میلیون و ۶۰ هزار و ۶۰۶ است. البته به خاطر کارمزد ۴ درصد، بابت قسط اول، سیزدهم و بیست‌وپنجم یعنی ماه‌های ابتدایی هر سال رقم دیگری از متقاضیان وام ازدواج بازنشسته‌های کشوری دریافت می‌کنند.

طوری که در ماه اول رقم اقساط وام ازدواج بازنشسته‌های کشوری یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و این عدد در ماه‌های سیزدهم و بیست‌وپنجم به‌ترتیب حدود ۹۳۳ هزار تومان و ۴۶۶ هزار تومان است.

نحوه ثبت نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان

متقضایان برای دریافت این وام باید به یکی از دو نشانی www.sabasrm.ir و www.cspf.ir مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام و بارگذاری اصل مدارک موردنیاز اقدام نمایند.

پس از اتمام مهلت ثبت نام، سوابق متقاضیان از جمله مجموع وام‌های دریافتی، بهره‌مندی از سایرتسهیلات، میزان حقوق و راستی آزمایی مدارک ارسالی و اعمال شرایط پیش گفته شده مورد بررسی و اولویت بندی قرار گرفته و بر اساس میزان اعتبار تخصیصی توسط بانک عامل، «واجدین شرایط» تعیین و اسامی در سامانه اعلام می‌شود.

برای دریافت دو وام ازدواج محدودیت وجود دارد؟

همانطور که اشاره شد وام ازدواج فرزندان بازنشستگان یک وام مضاعف بر تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج است که به کلیه ایرانیانی که برای اولین بار ازدواج می‌کنند تعلق می‌گیرد.

در واقع اگر یک فرزند بازنشسته کشوری ازدواج کند، می‌تواند از هر دو وام بدون آنکه محدودیتی برای او ایجاد شود استفاده کند.

وام ازدواج فرزندان بازنشستگان ۳۵ میلیون تومان است در حالیکه تسهیلات قرص‌الحسنه ازدواج بنا بر شرایط سنی زوج یا زوجه می‌تواند ۳۰۰ میلیون یا ۳۵۰ میلیون تومان باشد.

در واقع در سال ۱۴۰۳ طبق تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وام ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ و زوجه‌های زیر ۲۳ سال، ۳۵۰ میلیون تومان است و به افراد بالای ۲۵ سال وام ازدواج ۳۰۰ میلیونی تعلق می‌گیرد.

نکته‌ای که در خصوص وام ازدواج فرزندان بازنشستگان و تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج وجود دارد این است که تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به افرادی که بعد از ۱۴۰۱/۱/۱ ازدواج کرده‌اند تعلق می‌گیرد، در حالیکه وام ازدواج بازنشستگان به فرزندان بازنشستگانی که بعد از ۱۳۹۸/۱/۱ ازدواج کرده‌اند اعطا می‌شود.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • مهریه ای که قانونی نیست | رمز ارز رو کی داده، کی گرفته!؟
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن | وام ۳۰۰ میلیون تومانی به چه کسانی تعلق می گیرد؟
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن
  • این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند
  • راه اندازی بزرگ‌ترین هنرستان جوار صنعت کشور در مرکزی
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی